تغذیه و تاثیر آن بر آب مروارید چشمی

تغذیه و تاثیر آن بر آب مروارید چشمی


آب مروارید چشمی چیست؟

آب مروارید چشمی همانطور که از اسمش پیداست یک مشکل در چشم و بینایی است. آب مروارید به معنی آب آوردن چشم است و برخلاف عقاید اشتباه ک عده بر اثر ریزش اشک به وجود نمی‌آید. آب مروارید چشمی از یک چشم به چشم دیگر سرایت نمی‌کند و سبب کوری غیرقابل برگشت نمی‌شود. آب مروارید چشمی معمولاً برای افرادی که میانسال هستند به وجود می‌آید  بر اثر استفاده بیش از حد چشم‌ها بروز نمیکند. آب مروارید می‌تواند به دلایل مختلف ایجاد شود و تنها مختص به کهولت سن نمی‌باشد اما از شایع‌ترین علت‌ها همین کهولت سن است. معمولاً  مروارید چشمی می‌تواند بر اثر ضربه به سر ایجاد شود که موجب اختلال در تغذیه عدسی می‌شود. اشعه‌های یونیزه یا همان اشعه ایکس از دلایل دیگر ایجاد آب مروارید چشمی است. بیماری‌هایی مانند دیابت، تیروئید، نقض‌های هنگام تولد و سوء تغذیه از جمله مواردی هستند که می‌توانند دلیل به وجود آمدن آب مروارید چشمی شوند. همچنین تماس طولانی با نور آفتاب و مصرف دراز مدت بعضی از داروهای کورتون‌دار می‌تواند موجب بروز آب مروارید چشمی در افراد شود. 

 

                                                               


علائم و نشانه‌های آب مروارید چشمی چیست؟


معمولاً افرادی که دچار آب مروارید چشمی می‌شوند علائم و نشانه‌های مشابهی دارند که عبارتند از: 

ـ دید گل آلود:
 دید گل آلود به این معنی است که فرد مبتلا به آب مروارید چشمی همه چیز را قهوه‌ای تر یا زرد رنگ‌تر از معمول می‌بیند و این باعث اهش قدرت بینایی در فرد می‌شود. دید گل آلود مانند زمانی است که از عینک آفتابی استفاده می‌کنیم و این دیدگاه برای فرد مبتلا به آب مروارید چشمی تقریباً در تمام طول روز یا حتی شب پدیدار است و احساس ناراحتی به فرد دست می‌دهد. گل آلود یکی از نشانه‌های مبتلا به آب مروارید چشمی است که به دلیل تراکم پروتئینی در اطراف عدسی چشم جمع می‌شود، رخ می‌دهد.

ـ ناراحتی و حساسیت در مواجهه با نور: 
حساسیت نور معمولاً در همه افراد وجود دارد و یک امر طبیعی است و ممکن است در اکثر افراد هنگام خروج از یک تاریکی به روشنایی اتفاق بیفتد. توجه داشته باشید ناراحتی و حساسیت یک حد معمول دارد و اگر از این حد معمول فراتر برود نشان دهنده یک مشکل است. افرادی که حساسیت به نور را به طور شدیدی توصیف می‌کنند ممکن است در مرحله دردناک آب مروارید چشمی باشند و باید فوراً به آن رسیدگی و درمان شود. 

ـ دید ابری: 
دید ابری یکی از نشانه‌های بارز آب مروارید چشمی است. هنگامی که یک فرد جاد لکه‌های سیاه در دید و حتی دید ابری را توصیف می‌کند بدون شک به آن پی می‌بریم که چشم تحت تاثیر آب مروارید چشمی قرار گرفته است. ایجاد تیرگی در این افراد ابتدا خیلی جزئی و کوچک است اما به مرور زمان وخیم‌تر می‌شود و تیرگی افزایش می‌یابد. دید ابری می‌تواند رانندگی یا کارهای روزمره را سخت‌تر از گذشته کند و خطرآفرین باشد. 

                                   

ـ مشکل دید در شب: 
از اولین نشانه‌های آب مروارید چشمی مشکل دید در شب است. آب مروارید قبل از اینکه موجب تیرگی دید شود ممکن است تصویری را که می‌بیند زرد یا قهوه‌ای رنگ باشد یا در واقع یک هاله‌ای از تیرگی ایجاد کند که باعث مشکل در بینایی شود. در واقع فردی که دچار آب مروارید چشمی می‌شود ابتدا رنگ و نورها را با مقداری تفاوت ی‌بیند و به مرور تیرگی و تار دیدن در فرد افزایش پیدا می‌کند.

ـ هاله نور:
پدیدار شدن حلقه‌های باریک یا هاله‌های نور در اطراف نابع نور مانند لام گوشی تلویزیون یا نور ماشین‌ها یکی دیگر از مشکلات مربوط به آب مروارید است. افرادی که مبتلا به آب مروارید چشمی هستند هنگامی که به یک نور نگاه می‌کنند اطراف آن هاله‌ای از نور را می‌بینند که می‌تواند به مرور زمان زمینه ساز خطر باشد.


روش‌های پیشگیری از آب مروارید چشمی: 

برای پیشگیری از آب مروارید چشمی می‌توان از روش‌های مختلف استفاده کرد. حتی تغذیه می‌تواند به پیشگیری از آب مروارید کمک کند که در ادامه به آن می‌پردازیم. همانطور که می‌دانید آب مروارید چشمی به کدر شدن عدسی چشم می‌گویند. اگر بخواهم آب مروارید چشمی را برایتان توصیف کنم مانند زمانی است که از پشت یک پنجره یخ زده یا مه‌آلود به محیط آن طرف آن نگاه کنید. آب مروارید به صورت ناگهانی به وجود نمی‌آید بلکه طی ماه‌ها و سال‌ها شکل می‌گیرد و به مرور علائم و نشانه‌های آن پیدا می‌شود. آب مروارید را نمی‌توان به طور قطع پیشگیری کرد اما می‌توان با رعایت یک سری نکات از ابتلا به آب مروارید چشمی جلوگیری کرد تادر امور انجام كارهای روزانه دچار مشكل نشوید.

                                                            

مثلاً از آنجایی که یکی از علت به وجود آمدن آب مروارید چشمی اشعه ایکس است پس استفاده از عینک آفتابی می‌تواند تاثیرگذار باشد و از ابتلا به آب مروارید چشمی جلوگیری کند.

یکی دیگر از عواملی که می‌تواند بیماری‌های چشم را افزایش دهد استفاده از سیگار یا مصرف الکل است را استعمال سیگار می‌تواند رادیکال‌های آزاد چشم را افزایش دهد. مهم است که همه افراد بالای ۴۰ سال بق یک برنامه‌ریزی سالانه معاینات چشم پزشکی خود را به طور کامل انجام داده تا از مشکلات چشمی خود جلوگیری کنند. سطح قند خون ر افراد مبتلا به دیابت می‌تواند خطر ابتلا به آب مروارید چشم را افزایش دهد، بنابراین مصرف منظم داروهای دیابت و قند خون می‌تواند باعث جلوگیری از ابتلا به آب مروارید چشم می‌شود. لازم به ذکر است که بدانید آب مروارید چشمی لزوماً برای افرادی که سنشان بالا است اتفاق نمی‌افتد بلکه بر اثر آسیب‌های مختلفی که می‌تواند برای چشم پدید بیاید ممکن است آب مروار وارد چشمی نیز به وجود بیاید. پس بهتر است از آسیب و جراحت به چشم جلوگیری کنید. همانطور که می‌دانید کورتون‌ها می‌توانند باعث ایجاد آب مروارید چشمه شوند پس برای پیشگیری از آب مروارید چشمی بهتر است از استفاده غیر ضروری استروئیدها خودداری کنید.


پیشگیری آب مروارید با تغذیه: 

یکی دیگر از روش‌های موثر در پیشگیری از آب مروارید مصرف کافی ویتامین‌ها و مواد مغذی است که تحقیقات نشان داده است آنتی اکسیدان‌ها می‌توانند به شدت در این بیماری تاثیر گذار باشند و از بدن محافظت کنند. در واقع آنتی اکسیدان‌ها ک نوع مولکول هستند که  رادیکال‌های آزاد را خنثی می‌کنند. بدن انسان آنتی اکسیدان ترشح نمی‌کند بنابراین برای دریافت آنتی اکسیدان می‌توان از ویتامین e، c، سلنیوم و بتاکاروتن(یک مواد ضروری جهت حفظ سلامت چشم است) استفاده کرد. مکمل‌هایی در داروخانه‌های معتبر سطح شهر وجود دارد که می‌تواند به سلامت چشم کمک کند و شامل مواد مغذی و مورد نیاز سلامت چشم است که می‌توان به صورت OTC آن را تهیه و مصرف کرد در غیر این صورت مواد غذایی مانند شلغم، اسفناج، کدو، آجیل، فلفل دلمه‌ای، سبزی‌هایی با برگ تیره، بروکلی و پرتقال شامل  مواد مغذی هستند که برای سلامت چشم مفید است  استفاده از این مواد می‌تواند به پیشگیری از آب مروارید چشمی کمک کند

 

داروخانه آنلاین تی دارو رشت

اینستاگرام تی دارو :  https://instagram.com/tdaroo.pharmacy   

شماره تماس تی دارو :  01332135001

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ارسال دیدگاه

    هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است.