دلیل بروز گوش درد های طاقت فرسا

دلیل بروز گوش درد های طاقت فرسا


گوش درد چیست؟


گوش درد یک نوع دردی است که معمولاً بخش‌های مختلفی از گوش را تحت شعاع  قرار می‌دهد. گوش درد می‌تواند اطراف گوش، بخش داخلی گوش، لاله گوش و به طور کلی محدوده گوش را تحت تاثیر قرار دهد. گوش درد درجات متفاوتی دارد که بستگی به سن و  نوع بیماری فرد دارد. گوش درد ک درد به شدت آزاردهنده است که می‌تواند بر روی زندگی روزمره فرد تاثیر گذارد. گوش درد می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد که باید به همین خاطر در صورت احساس گوش درد فوراً به پزشک مراجعه کنید. در صورتی که گوش درد شما طولانی مدت شد باید حتماً به پزشک گوش و حلق و بینی مراجعه کنید تا علت را جویا شوید و درمان را شروع کنید. گوش درد با توجه به شدت آن می‌تواند باعث سردرد یا از دست دادن تعادل شود. گوش درد معمولاً در یک گوش یا هر دو گوش ایجاد می‌شود، علائم متفاوتی دارد که در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد.


علت ایجاد گوش درد چیست؟


به طور معمول و عمومی گوش درد به دلیل التهاب در قسمت‌های داخلی میانی و حتی اعضای مجاور گوش و یا عفونت ایجاد می‌شود که به شدت قابل اهمیت بوده و نباید به سادگی آن را نادیده گرفت. اما به طور کلی گوش درد می‌تواند علت‌های متفاوتی داشته باشد و به دلیل ایجاد مشکل یا اختلال در هر یک از اعضای داخلی گوش به وجود آید. مثلاً جرم بیش از اندازه در گوش ی‌تواند یکی از دلایل ایجاد درد در گوش شود. مهم است که بدانید جرم در گوش می‌تواند از مجرای گوش در برابر آب، باکتری و سایر آسیب‌ها مراقبت کند اما اگر جرم گوش بیش از حد معمول و مورد نیاز باشد رد و مشکل ایجاد می‌کند. وجود مایعات و و بافت عفونی در فضای گوش میانی، سبب ایجاد عفونت  گوش میانی می‌شود که می‌تواند احساس درد و ناراحتی در فرد ایجاد کند. عفونت گوش میانی، گرفتگی بینی و تب را به همراه دارد. یکی دیگر از دلایل ایجاد درد در گوش مترشح بودن گوش است كه نشانه‌های اولیه آن خروج ترشحاتی است که بدون ایجاد عفونت به وجود می‌آید. معمولاً زمانی که گوش دچار ترشح می‌شود دردی مانند کیپ شدن گوش یا حتی کاهش شنوایی بروز می‌دهد. گاهاً افرادی گزارش می‌کنند که در پشت گوش و لاله گوش احساس درد می‌کنند که نشان دهنده عفونت گوش شناگر است. به دلیل اینکه معمولاً  نوع عفونت زمانی ایجاد می‌شود که مقداری آب در مجرای گوش باقی می‌ماند به آن عفونت گوش شناگر نیز می‌گویند که نشانه‌ آن خارش و احساس درد در لاله گوش است که ترشحات زرد رنگی را نیز به همراه دارد.
به ذکر است که استفاده مداوم بیش از حد از گوش پاک کن می‌تواند زخم‌های کوچکی در قسمت مجرای گوش ایجاد کند و فضا را برای رشد باکتری‌ها ایجاد کند که در نتیجه عفونت به وجود می‌آید. از دیگر دلایل ایجاد مشکلات گوش می‌توان به گرفتگی شیپور استاش اشاره کرد. لوله استاش قسمت فوقانی گلو قرار دارد و مانند تونل باریکی است که به گوش میانی هم اتصال دارد. بنا به هر دلایلی اگر این راه ارتباطی بسته شود باعث مشکلاتی همچون آلرژی و عفونت می‌شود و علائمی مانند درد، وزوز گوش و سرگیجه در افراد ایجاد می‌کند.
سرماخوردگی می‌تواند یکی از دلایل ایجاد گوش درد شود. بروز مشکلات پوستی در گوش از دیگر علل گوش درد نیز می‌باشد که به شکل و شرایط مختلف ممکن است ایجاد شود و درد شدیدی در افراد ایجاد می‌کند.
باروتروما یک علت دیگر برای گوش درد است و زمانی ایجاد می‌شود که تغییرات جوی برای فرد ایجاد شود. مثلاً در هنگام پرواز هوایی یا رانندگی در یک تپه شیبدار ین گونه درد در ناحیه گوش ایجاد می‌شود.


بیماری‌هایی که سبب ایجاد گوش درد در افراد می‌شود:


- وجود تومور یک دلیل درد گوش است. معمولاً تومورهای سرطانی یا غیر سرطانی باعث ایجاد گوش درد در افراد می‌شود این مسئله چندان شایع نیست اما ر افراد مبتلا به سرطان گلو و حلق که معمولاً سر و گردن فرد را درگیر می‌کند،گوش درد یکی از علائم آن است که معمولاً وزوز و کیپ شدن گوش را به همراه دارد.
ـ بیماری کرون یکی دیگر از دلایل گوش درد می‌تواند باشد زیرا این بیماری با التهاب و تحریک سیستم معده و روده علائم متفاوتی از خود نشان می‌دهد که یکی از آنها گوش درد است. بیماری کرون در بعضی از شرایط می‌تواند باعث کری یا ناشنوایی شدید فرد مبتلا شود.
ـ بیماری مننژیت  بروز التهاب در غشای پوشاننده مغز و نخاع می‌شود که عفونت‌های باکتریایی و ویروسی ایجاد می‌کند و می‌تواند بخش‌های متفاوتی از بدن را درگیر کند که یکی از آنها گوش است که در نتیجه سبب از دست دادن شنوایی فرد مبتلا می‌شود.
ـ بیماری اوریون یک بیماری ویروسی و واگیردار است كه سبب تحصیل قرار دادن غده بناگوشی فرد مبتلا نمی‌شود. غده بناگوش در جلو و زیر گوش قرار گرفته است  معمولاً با التهاب و تورم همراه است و می‌تواند باعث ایجاد درد در ناحیه گوش فرد مبتلا شود. بیماری اوریون معمولاً نادر است اما می‌تواند سبب از دست دادن شنوای فرد نیز شود.


علائم نشان دهنده گوش درد:


 

معمولاً گوش درد با یک درد خفیف و مبهم در ناحیه گوش ایجاد می‌شود و نشانه‌های آن برای فرد مبتلا قابل به ذکر نیست اما به طور معمول درد در قسمت‌های مختلف گوش، احساس خارش و سوزش در گوش، تب، ترشح غیر عادی از گوش، سرفه، سردرد، احساس گرمی، قرمزی در قسمت گوش، اختلال در شنوایی و احساس سرگیجه از نشانه‌های مشکلات گوش است. در صورت تداوم و تکرار یافتن هر یک از علائم گفته شده بهتر است فوراً به پزشک مراجعه کرده به علت آن را جویا شوید.

علائم نادری گاهاً ممکن است به وجود بیاید که به شدت قابل اهمیت بوده و باید به صورت فوری به آن رسیدگی شود. علائمی همچون تورم گوش، تب شدید، تشنج، سردردهای شدید ، خروج چرک و خون از گوش و از دست دادن تعادل علائم ایجاد خطر است و هشدار دهنده است.


بهتر است برای پیشگیری از مشکلات گوش، همیشه گوش خود را تمیز نگه دارید. از گوش پاک کن‌ها استفاده نکنید یا در حد ن خیلی کم از گوش پاک کن‌ها استفاده کنید و در صورتی که احساس می‌کنید گوش‌هایتان جرم زیادی ترشح می‌کند به مراکز درمانی مراجعه کرده و توسط متخصصان گوش خود را شستشو دهید. برای جلوگیری از بروز عفونت در گوش بهتر است بعد از شنا کردن یا تماس مستقیم با آب آنها را به خوبی با دستمال یا حوله خشک کنید یا از محافظ شنا استفاده کنید که در داروخانه‌ها معتبر سطح شهر قابل تهیه می‌باشد.
قابل به ذکر است که گوش دردهایی که به دلیل سرماخوردگی یا التهاب به وجود می‌آیند را می‌توان با درمان‌های خانگی یا روش‌های طب سنتی درمان کرد اما اگر درد و احساس خارش و گزگز در گوش شما شدت یافت و پس از درمان‌های خانگی بهبود نیافت باید حتماً به پزشک مراجعه کنید و دلیل آن را جویا شوید زیرا هیچ دردی بی‌دلیل ایجاد نمی‌شود.

 

داروخانه آنلاین تی دارو رشت

اینستاگرام تی دارو :  https://instagram.com/tdaroo.pharmacy   

شماره تماس تی دارو :  01332135001

 

 

 

 

ارسال دیدگاه

    هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است.