
ضدحساسیت سیتریزین:
حتما شده با وارد شدن به یک فضایی جدید ،به طور ناگهانی دچار عطسه ، سرفه یا حتی خارش شده باشید.این حالت را حساسیت میگویند.حساسیت به معنای واکنش نشان دادن به هر گونه آلرژنی است.آلرژن همان ماده ای است که سبب تحریک شما می شود.ممکن از بر اثر حساسیت های متفاوت بدن واکنش های متفاوتی بروز دهد.درواقع هنگامی که یک ماده جدید که به آن آلرژن میگویند ،وارد راه تنفسی، بینی یا دهان میشود، سلول های دفاعی در سیستم ایمنی فعال شده و شروع به ساخت هیستامین میکنند.این عملکرد در بدن را سیستم ایمنی با آبریزش بینی نشان میدهد.افراد زیادی دچار حساسیتهای این چنینی میشوند که به شدت به دنبال درمان آن میگردند. در همین راستا نوعی آنتی هیستامین به عنوان داروی ضد حساسیت برای درمان آلرژی شدید و حساسیتهای فصلی تولید شد که در داروخانههای معتبر سطح شهر عرضه میشود.
آبریزش بینی و چگونگی درمان آن با سیتریزین:
سیتریزین را به عنوان یکی از مهمترین آنتی هیستامینها برای درمان حساسیتهای فصلی و آلرژی میشناسند. سیتریزین از طریق گلبولهای سفید برای مقابله با میکروب ترشح هیستامین عمل میکند که از این طریق آبریزش بینی را بهبود میبخشد. سیتریزین در اشکال دارویی قرص و شربت تولید و با نامهای تجاری متفاوت مانند زیرتک تولید و عرضه میشود. سیتریزین مسدود کننده هیستامین است،هیستامین مادهای است که طی یک واکنش آلژیک در بدن ایجاد میشود و سبب علائم آلرژی و حساسیت مانند خارش، التهاب، قرمزی، آبریزش بینی و عطسه میشود.
سیتریزین و موارد مصرف آن :
سیتریزن یک داروی ضد حساسیت برای درمان علائم سرماخوردگی، آبریزش بینی، عطسه، خارش، کهیر، آبریزش چشم، کاهش علائم ناشی از آسم آلژیک، آنژیو ادم، بهبود علائم رینیت به ویژه تب یونجه یا رینیت وازوموتور مورد مصرف قرار میگیرد.سیتریزین به شکل شربت برای کودکان نیز تولید میشود که به بهبود گرفتگی بینی و حساسیتهای پوستی در کودکان کمک میکند. پزشکان میتوانند سیتریزین را برای نوزادان زیر دو سال و حتی کودکان بالای ۲ سال تجویز کنند. از دیگر کاربردهای سیتریزین برای نوع خاصی سرفه است که معمولاً فقط پزشکان میتوانند تشخیص دهند. سرفهای که بر اثر ترشح مخاط از پشت گلو غلغلکی ایجاد میکند سبب سرفه میشود. اینو سرفه میتواند بر اثر بیماری آلرژیهای تنفسی یا تب یونجه رخ دهد.
نکاتی که باید قبل از مصرف سیتریزین بدانید:
همانطور که میدانید سیتریزین یک داروی ضد حساسیت است اما قبل از مصرف آن بهتر است به چند نکته توجه کنید. از آنجایی که سیتریزین خواب آور است و سبب گیجی یا خواب آلودگی میشود بهتر است هنگام استفاده از ماشینهای سواری کاملاً دقت کنید یا در صورت مصرف سیتریزین از رانندگی خودداری کنید. سیتریزین یک داروی خواب آور نیست اما ممکن است در بدن افراد واکنشهای متفاوتی نشان دهد و گیجی و خواب آلودگی از عوارض مصرف سیتریزین نیز میتواند محسوب شود. سیتریزین را به صورت خودسرانه و بیش از حد استفاده نکنید زیرا ممکن است مانند داروهای دیگر تاثیرات منفی بر شما بگذارد.
توجه داشته باشید که سیتریزین ممکن است با یک سری از داروها تداخل داشته باشد یا عملکرد سیتریزین را کم یا افزایش دهد یا حتی عوارض جانبی آن را افزایش دهد. از جمله مواردی که میتواند بر عملکرد سیتریزین تاثیر گذارد میتوان به داروهای مخدر مثل کدئین، ماری جوانا ، داروهای ضد اضطراب، داروهای شل کننده عضلانی،داروهای خواب آور یا سایر آنتی هیستامینها اشاره کرد. در صورتی که هر یک از این موارد را مصرف میکنید،توجه کنید که سیتریزن را همزمان با آنها مصرف نکنید، زیرا تداخل دارویی ایجاد کرده و ممکن است خطراتی به وجود آورد.
چه افرادی میتوانند از سیتریزین استفاده کنند؟
سیتریزین یک داروی ضد حساسیت است که حاوی آنتی هیستامین است. سیتریزین را همانطور که پیشتر اشاره کردیم از نوزادان تا بزرگسالان میتوانند استفاده کنند. سیتریزین یک داروی otc است, که میتوان در داروخانههای معتبر سطح شهر تهیه و مصرف کرد. اما نکته قابل توجه این است که بهتر است هر دارویی را با تایید و دستور پزشک مصرف کنید، به خصوص اگر از داروهای دیگری برای درمان بیماریهای دیگر استفاده میکنید. از آنجایی که سیتریزین را برای نوزادان تا بزرگسالان تجویز میکنند به همین خاطر دوز مصرفی آن ثابت نیست و برای هر شخص با توجه به شدت درگیری آن به حساسیت دوز مشخصی تجویز میکنند. هیچ وقت دارویی که خودتان مصرف میکنید را به دیگران توصیه نکنید و توجه کنید که هر دارویی برای همان دوره بیماریتان تجویز میشود و پس از بهبود مصرف آن دارو را ادامه ندهید. سیتریزین یک داروی ضد حساسیت است که با مصرف آن میتوانید از آبریزش بینی شدید، خارش پوستی، عطسه و خاص جلوگیری کنید.
داروخانه آنلاین تی دارو رشت
اینستاگرام تی دارو : https://instagram.com/tdaroo.pharmacy
شماره تماس تی دارو : 01332135001
هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است.