ویروس جدید و ابتلا به آنفلوآنزا معده

ویروس جدید و ابتلا به آنفلوآنزا معده

آنفولانزای معده چیست؟!

آنفولانزای معده یک بیماری ویروسی به نسبت جدید است که معمولاً در اواخر اسفند تا اواخر بهار شیوع بسیاری پیدا می‌کند. هنگامی که یک فرد دچار اسهال و استفراغ یا مشکلات معده و روده می‌شود معمولاً با نام آنفولانزای معده گزارش می‌شود. آنفولانزا معده با آنفولانزای معمول متفاوت است و علائم و علل متفاوتی دارد. در آنفولانزاهای عمومی معمولاً گلودرد آبریزش و سردرد ایجاد می‌شود که به ندرت این مشکلات می‌تواند معده درد نیز ایجاد کند اما در آنفولآنزا معده ، درد و علائم از معده درد شروع می‌شود،مثلاً اسهال استفراغ یا درد معده از علائم آن است. در افراد مبتلا به آنفولانزای معده , معمولاً عفونت‌های ویروسی یا حتی باکتری‌ها می‌توانند سبب ایجاد این بیماری شوند و با حمله به دستگاه گوارش مشکلاتی ایجاد کنند. آنفولانزای معده کاملاً مسری است و می‌تواند از طریق بهداشت فردی یا حتی مواد غذایی آماده, ویروس را انتقال دهند. افرادی که دچار آنفولانزای معده می‌شوند معمولاً بعد از سه روز پس از آلودگی ,علائم تازه خود را نشان می‌دهند. 

از جمله علائم آنفولانزای معده می‌توان به حالت تهوع یا استفراغ، درد شکم یا حالت گرفتگی، از دست دادن اشتها، اسهال، بدن درد و حتی درد معده، سردرد و احساس خستگی اشاره کرد. توجه داشته باشید این علائم پس از گذشت چند روز به مرور کم شده و از بین خواهد رفت. داروی تخصصی برای درمان آنفولانزای معده معرفی نشده است اما در صورت لزوم بامشورت پزشک می‌توان داروهای تسکین دهنده درد معده استفاده کرد. 

 

آنفولانزای معده واگیر دار است؟!

از آنجایی که آنفولانزای معده یک بیماری عفونی یا باکتریایی محسوب می‌شود قطعاً واگیر دار است. آنفولانزای معده را یک بیماری مسری می‌شناسند زیرا به راحتی از فردی به فرد دیگر سرایت می‌کند. شاید برایتان سوال باشد که از چه طریقی آنفولانزا معده می‌تواند به دیگری سرایت کند؟! جالب است که بدانید با داشتن تماس نزدیک با فرد مبتلا،آنفولانزا معده سرایت می‌کند. شخصی که دچار آنفولانزای معده شده است به هر شی یا سطوحی که با آن در تماس است،آلوده محسوب می‌شود و اگر فرد دیگری به آنها دست بزند ممکن است دچار این بیماری شود مانند دستگیره در،شیر آب یا ظروف غذاخوری. از دیگر راه‌های انتقال این ویروس مصرف غذای دهنی یا لیوان آب شخص آلوده است.  در صورتی که هر یک از علائم آنفولانزای معده را در خود مشاهده کردید باید به طور مرتب و مکرر دست‌های خود را بشورید و حداقل ۴۸ ساعت تا رفع علائم به طور کامل در خانه بمانید و با دیگران ارتباط برقرار نکنید و به اشیا و لوازم عمومی در منزل دست نزنید، تا دیگر اعضای خانواده مبتلا به این ویروس نشوند.

 

علت به وجود آمدن آنفولانزای معده چیست؟

در بروز آنفولانزای معده علل مختلفی دخیل هستند كه مربوط می‌شود به ویروس‌های متفاوت از جمله نورویروس،روتا ویروس،آدنا ویروس و آسترو ویروس كه هر یک از این ویروس‌ها علائم متفاوتی دارند. مثلاً افرادی که مبتلا به نورویروس می‌شوند شدید ‌ترین شکل بیماری را دچار شده‌اند یا باید بدانیم که روتاویروس معمولاً در فصل زمستان و اوایل بهار بالاترین شیوع را دارد. همچنین آدنو ویروس از دسته ویروس‌هایی است که بیشترین علائم را به دنبال دارد و افرادی که دچار آستروویروس می‌شوند معمولاً سیستم ایمنی ضعیف‌تری نسبت به دیگران دارند. به طور کلی هر فردی که دچار آنفولانزای معده می‌شود حال با هر یک از ویروس‌های نام برده باید به پزشک مراجعه کرده و درمان خود را شروع کند از مصرف غذاها و نوشیدنی‌های آلوده به شدت خودداری و تماس خود را با اطرافیان کمتر کرده و استراحت بیشتری داشته باشد. 

جالب است که بدانید نورو ویروس معمولاً در هر رده سنی افراد را درگیر می‌کند در حالی که روتا ویروس،آدنو ویروس و آتروویروس معمولاً نوزادان و کودکان را مبتلا می‌کند. 

 

آنفولانزا معده چند روز طول می‌کشد تا درمان شود؟!

از آنجایی که علائم آنفولانزای معده بعد از دو یا سه روز پس از آلوده شدن خود را نشان می‌دهد و منشا بیماری عفونت است، تا دفع این عفونت چند روزی طول میکشد. به طور کلی درمان این بیماری به طور خودکار انجام می‌شود و داروی خاص و تخصصی برای آن در نظر گرفته نشده است. در اکثر مواقع مدت زمان درمان آنفولانزای معده بستگی به منشا عفونت و شدت بیماری فرد و حتی سیستم ایمنی شخص مبتلا دارد. زیرا در مواقعی دیده شده است که این بیماری بیش از ده روز طول کشیده است.

به طور کلی نمی‌توان گفت که آنفولانزای معده دقیقاً چقدر طول می‌کشد زیرا بستگی دارد که فرد مبتلا به کدام یک از ویروس‌های نام برده مبتلا شده باشد زیرا هر یک از ویروس‌ها مدت زمان متفاوتی سیستم ایمنی بدن را درگیر می‌کند و تا بهبود کامل به طور کلی از دو روز تا دو هفته طول می‌کشد.

 

علائم آنفولانزا معده چیست؟!

آنفولانزای معده همانطور که گفته شد یک گاستروانترریت ویروسی است و با علائمی در دستگاه گوارش خود را نشان می‌دهد. آنفولانزای معده در بعضی از افراد می‌تواند علائم ناخوشایندی ایجاد کند و فعالیت‌های روزمره فرد را مختل کند و معمولاً این اتفاق برای افرادی می‌افتد که سیستم ایمنی ضعیف‌تری نسبت به دیگران دارد. از علائم اصلی آنفولانزای معده می‌توان به اسهال اشاره کرد که بارزترین علائم این بیماری است و به صورت مکرر در فرد ایجاد می‌شود و سبب از دست دادن آب و املاح مفید بدن می‌شود. یا مثلاً استفراغ از دیگر علائم مهم آنفولانزای معده است که همراه با اسهال دیده می‌شود. درد شکم احساس گرفتگی در شکم پهلو یا اسپاسم در ناحیه شکم ز علائم دیگر آنفولانزای معده است که معمولاً دیده می‌شود. همچنین تهوع ا احساس سیری زودرس در آنفولانزای معده به شدت دیده می‌شود. سردرد درد عضلانی و درد معده از دیگر علائم شایع آنفولانزای معده است که به شدت گزارش شده است و معمولاً همراه با تب خفیف یا متوسط در افراد ایجاد می‌شود، لرزش بدن نیز با بالا رفتن دمای بدن در بعضی از افراد دیده شده است. 

توجه داشته باشید از آنجایی که آنفولانزا معده یک بیماری کاملاً مرتبط با روده و دستگاه معده است ممکن است التهاب روده یا تحریکات معده که همان تهوع یا استفراغ است را به طور جدی ایجاد کند. و از آنجایی که سیستم ایمنی بدن برای مبارزه با عفونت باید عکس‌العملی از خود نشان دهد به همین خاطر تب یا درد عضلانی ناخوشایندی در افرادی که مبتلا به آنفولانزای معده هستند ایجاد می‌شود. 

 

چگونه آنفولانزای معده را درمان کنیم؟!

همانطور که گفته شد آنفولانزای معده یک بیماری ویروسی است که درمان ۱۰۰ و داروی تخصصی برای آن در نظر گرفته نشده است اما با مراقبت‌های خانگی و رعایت بهداشت می‌توانبا این بیماری مبارزه کرد اما مهم است که بدانید افرادی که سیستم ایمنی ضعیف‌تری دارند مانند کودکان سالمندان و افرادی که بیماری‌های زمینه‌ای دارند بهتر است برای درمان آنفولانزای معده حتماً به پزشک مراجعه کنند و با مشورت پزشک درمان این مشکل بپردازند. آنفولانزا معده چون باعث اسهال استفراغ می‌شود فرد مبتلا آب زیادی در بدن خود از دست می‌دهد که معمولاً پزشکان برای درمان این مشکل و کم آبی بدن مایعات را از طریق ورید و به شکل سرم درمانی تجویز می‌کنند. 

یا مثلاً برای استفراغ تهوع یا اسهال داروهای ضد استفراغ مانند انداسترون یا متوکلوپرامید برای کاهش حالت تهوع و داروهای ضد اسهال مانند لوپرامید تجویز می‌کنند که بیماری آنفولانزای معده را کنترل کنند. نکته قابل توجه این است که مصرف این داروها به طور خودسرانه و بیش از حد می‌تواند باعث طولانی‌ترین شدن عفونت شود پس بهتر است حتماً تحت نظر پزشک مصرف شود. در صورت لزوم و شدت بیماری پزشکان حتی آنتی بیوتیک نیز برای درمان تجویز می‌کنند. افرادی که درد شدید و تب دارند ا استفاده از استامینوفن یا تب برها می‌توانند از شدت فشار بیماری کم کنند که معمولا میتوان از داروخانه‌های معتبر سطح شهر به طور otc تهیه و مصرف کرد.معمولاً برای افرادی که دچار آنفولانزای معده شده‌اند توصیه می‌شود که تا حد امکان استراحت کنند و در طول بیماری از مایعات و آب زیاد استفاده کنند،مصرف شیر و غذاهای چرب و سنگین را در طول دوره بیماری کنار بگذارند و از مصرف آن بپرهیزند. توجه داشته باشید که هنگام بیماری از مصرف نوشیدنی‌های کافئین‌دار و آبمیوه‌های اسیدی خودداری کنید. 

برای جلوگیری از ابتلا بیماری کودکان و نوزادان متخصصان اخیرا به این نتیجه رسیدند که بهتر است علیه تا ویروس بهتر است واکسینه کردن نوزادان را جدی بگیرید و حتماً به طور مرحله‌ای آن را تزریق کنید البته با مشورت و تجویز پزشک. 

 

عواملی که می‌تواند در آنفولانزای معده خطر ایجاد کند: 

گزینه‌های که در ادامه به آن اشاره می‌کنیم باعث می‌شود که شما از ابتلا به آنفولانزای معده در امان بمانید و اگر مبتلا به این بیماری شدید حداقل مشکلات و علائم کمتری ناشی از این بیماری داشته باشید و حتی از بیمار شدن دیگران جلوگیری کنید پس حتماً با رعایت گزینه‌های زیر از بیماری خود و دیگران جلوگیری کنید. 

- تماس مستقیم با فرد مبتلا به آنفولانزای معده یا سطوح آلوده اطراف آن می‌تواند شما را به این بیماری مبتلا کند. 

- مصرف غذاهای نپخته یا آب آلوده به ویروس یا باکتری می‌تواند سبب ایجاد آنفولانزای معده در شما شود. 

- زندگی در فضاهای شلوغ مانند خوابگاه‌ها یا وسایل نقلیه عمومی یا حتی مراکز خرید می‌تواند خطر ابتلا به این بیماری را افزایش دهد.

- و در نهایت افرادی که سیستم ایمنی ضعیف‌تری دارند مانند کودکان سالمندان و یا افرادی که بیماری‌های مزمن دارند به سرعت ویروس‌های عفونی را دریافت کرده و دچار بیماری می‌شوند یعنی نسبت به دیگران با سرعت بیشتری می‌توانند مبتلا به بیماری‌های ویروسی و عفونی شوند.

 

 

داروخانه آنلاین تی دارو رشت

اینستاگرام تی دارو :  https://instagram.com/tdaroo.pharmacy   

شماره تماس تی دارو :  01332135001

 

 

 

 

ارسال دیدگاه

    هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است.