کاپتوپریل برای فشار خون بالا

فشار خون بالا در اثر فشار بالا در عروق خونی ایجاد می شود و بیماری بسیار شایع اما جدی است که نیاز به پیگیری و درمان دارد. بدین جهت پزشکان بسیاری قرص کاپتوپریل برای فشار خون بالا را برای بیماران تجویز می کنند. کاپتوپریل داروی مهارکننده آنزیم تبدیل کننده آنژیوتانسین یا ACE برای درمان فشار خون است که در نارسایی احتقانی قلب و مشکلات کلیوی در اثر بیماری دیابت نیز کمک کننده است.

فشار خون بالا چیست ؟

فشار خون بالا یا پرفشاری خون یا High blood pressure  یا Hypertension در اثر بالا بودن میزان فشار برخورد خون به دیواره سرخرگ یا شریانها رخ می دهد ( شریانها وظیفه انتقال خون از قلب به تمام بدن را دارند ) . از عوامل موثر بر افزایش فشار خون می توان به افزایش سن ، عدم فعالیت بدنی ، مصرف الکل زیاد ، مصرف نمک زیاد ، ارثی بودن و اضافه وزن اشاره کرد.

بدین منظور پزشکان داروخانه آنلاین تی دارو در رشت توصیه می کنند که با رعایت سبک زندگی سالم شامل مصرف غذاهای سالم سبزی و میوه تازه ، عدم مصرف فست فود و غذاهای فراوری شده ، عدم مصرف الکل و سیگار و ورزش کردن و افزایش فعالیت بدنی می توان به کاهش فشار خون کمک کرد. گرچه این امکان وجود دارد که با اصلاح سبک زندگی کماکان برخی به داروهایی مانند کاپتوپریل برای کاهش فشار خون نیاز پیدا کنند.

کاپتوپریل برای فشار خون بالا

فشار خون با دو عدد سیستولیک و دیاستولیک مشخص می شود که اولی نشانگر فشار عروق خونی در زمان انقباض یا ضربان قلب و دومی نشان دهنده فشار در عروق خونی در زمان استراحت قلب در بین ضربان می باشد. فشار خون طبیعی باید کمتر از 12 بر روی 8 باشد اما در صورت فشار خون 13 روی 9 بیمار در معرض ابتلا به فشار خون قرار داشته و فشار خون 14 روی 9 نیز نشانگر بیماری فشار خون بالاست.

قابل ذکر است که فشار خون بالا منجر به ایجاد بیمارهای قلبی ، تصلب شرایین ، مشکلات کلیوی ، آسیب به چشم ، آسیب مغزی و سکته مغزی می گردد.

کاپتوپریل چیست ؟

کاپتوپریل یا Captopril داروی کنترل فشار خون بالا است که جزو مهارکننده های ACE می باشد بطوریکه با شل کردن عروق خونی فشار وارده به قلب را کاهش می دهد و جریان خون بهبود می یابد. بدین ترتیب از عوارض جدی این بیماری یعنی مشکلات قلبی و عروق و سکته قلبی یا مغزی پیشگیری می شود. این دارو برای درمان نارسایی قلبی بعد از حمله قلبی در بیمارانی که هایپرتروفی بطن چپ دارند و بیماران کلیوی یا نفروپاتی ناشی از دیابت نوع ۱ ، بیماران سرخرگ کرونری و بیماران با مشکل ایسکمی قلبی و رتینوپاتی نیز بکار برده می شود.

اشکال دارویی کاپتوپریل

قرص یا زیرزبانی در دوزهای 12.5 و 25و 50 و 100 میلی گرم

مصرف کاپتوپریل در کدام بیماران ممنوع است؟

  1. بیماران کلیوی-عروقی
  2. بیماران تنگی آئورت

کاپتوپریل برای فشار خون بالا

کاپتوپریل برای چی خوبه ؟

  1. کاهش فشار خون بالا
  2. درمان نارسایی قلبی
  3. بهبود بقای بیماران پس از حمله قلبی
  4. محافظت از کلیه ها در برابر دیابت
  5. درمان نفروپاتی دیابتیک
  6. پس از انفارکتوس میوکارد در بیماران مبتلا به اختلال در عملکرد بطن چپ قلب

مقالات دیگر : کنترل دیابت با متفورمین

نحوه مصرف کاپتوپریل

  1. نحوه مصرف کاپتوپریل برای فشار خون بالا توسط پزشک تعیین می شود و بسته به دوز ممکنست یک تا سه بار در روز تجویز شود.
  2. بهترین زمان برای اولین مصرف کاپتوپریل شبها قبل از خواب است و پس از آن در هر زمان که راحت تر هستید اما بهتر است با معده خالی و صبحها مصرف شود. گرچه می توان با غذا نیز میل نمود.
  3. در صورت تجویز دو یا سه قرص در روز حتما حتما فاصله زمانی مناسب را رعایت نمایید.
  4. در صورتی که یک دوز کاپتوپریل را فراموش کردید ، بلافاصله آن را مصرف کنید مگر اینکه زمان دوز بعدی فرارسیده باشد که در این صورت نباید دارو را دو برابر میل کنید.

عوارض کاپتوپریل

  1. سرگیجه و سبکی سر در زمان تغییر وضعیت از حالت خوابیده به نشسته و یا در بالا و پایین رفتن پله ها دیده می شود که بدین منظور توصیه پزشکان کلینیک آلما بر اینست که به آرامی تغییر وضعیت دهید.
  2. سرفه خشک که در صورت زیاد شدن این مشکل با پزشک برای جایگزین کردن کاپتوپریل مشورت نمایید.
  3. خارش ، قرمزی ، مشکلات خوابیدن ، احساس طعم بد در دهان و نازک شدن تار مو : به پزشک اطلاع دهید.
  4. مشکلات گوارشی شامل درد معده ، اسهال و تهوع و سوء هاضمه : بدین جهت توصیه پزشکان بر پرهیز از مصرف غذاهای چرب و ادویه دار و مصرف غذاهای سبک و مایعات کافی است. همچنین در صورت بروز یبوست باید مصرف غذاهای پرفیبر و مایعات و آب فراوان مصرف نمایید.
  5. زردی پوست و چشم : نشانگر آسیب کبدی است که باید فورا به پزشک مراجعه کنید.
  6. تنفس سخت ، ورم صورت و زبان و گلو و دهان : سریعا به پزشک مراجعه نمایید.

کاپتوپریل برای فشار خون بالا

نکات کاپتوپریل

  1. سوابق پزشکی خود را به پزشک اطلاع دهید.
  2. کاپتوپریل در بیماران کبدی ، کلیوی ، سابقه آنژیوادم ، بالا بودن پتاسیم خون ، تنگی شریان کلیه ، پیوند کلیه و سیستم ایمنی باید با احتیاط و زیر نظر پزشک مصرف شود.
  3. کاپتوپریل در دوران بارداری و شیردهی توصیه نمی گردد.
  4. در صورت مصرف کاپتوپریل در بیماران دیالیزی و یا تحت رژیم غذایی شدیدا کم نمک هستند ، در بیماران با کاهش ناگهانی آنژیوتانسین II  ( به دلیل مصرف داروهای مهارکننده ACE ) باعث کاهش شدید و ناگهانی فشار خون می شود.
  5. در بیماران مبتلا به نارسایی احتقانی قلب ، بیماران با کاهش سدیم و حجم خون به دلیل مصرف داروهای مهار کننده ACE خطر نارسایی کلیه افزایش پیدا می کند.
  6. تا زمانی که اثرات دارو باقیست از رانندگی و کارهایی که نیاز به تمرکز دارند پرهیز نمایید.
  7. درمان با کاپتوپریل طولانی مدت است و در این دوران باید فشار خون خود را مرتبا کنترل کنید و سبک زندگی سالم شامل رژیم غذایی سالم ، عدم مصرف غذاهای شور و شیرین و فراوری شده و فست فود ، عدم مصرف سیگار و الکل و ورزش منظم در پیش بگیرید. الکل و اثرات آن بر جسم و روان
  8. در صورت ابتلا به دیابت و مصرف قرص قند ، کاپتوپریل باعث افزایش اثرات این داروها می شود و قند خون در این افراد بیشتر افت می کند.
  9. اگر خدمات دندانپزشکی یا جراحی در پیش رو دارید به پزشک خود اطلاع دهید چرا که داروهای بیهوشی و حتی بی حسی باعث کاهش فشار خون می گردد.
  10. از مصرف خودسرانه پرهیز نمایید و دارو را طبق تجویز پزشک مصرف کنید.
  11. مصرف دارو حتی در صورت احساس بهبودی ادامه خواهد داشت.
  12.  داروی کاپتوپریل کنترل کننده فشار خون است نه درمان

تداخلات دارویی کاپتوپریل

  1. عدم مصرف همزمان کاپتوپریل با داروهای مقلد سمپاتیک نظیر اپی نفرین ، آدرنالین ، نفازولین
  2. اثرات داروی کاپتوپریل با آمفتامین ها ، آپروتینین ، برومپرویدل ، آنتی اسیدها ، گیاهان افزایش دهنده فشار خون ، دکس متیل فنیدات ، داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی نظیر ایبوپروفن یا ناپروکسن ، سالیسیلات ها ، لانتاینیم ، متیل فنیدات ، یوهیمبین ، ایکاتیبانت کاهش می یابد.
  3. اثرات داروی کاپتوپریل با آلیسکایرن ، آلفوزوسین ، آجمالین ، آبیراترون استات ، باربیتورات ها ، بنپرویدول ، کلوبازام ، بریمونیدین موضعی ، کینین ، داکومیتینیب ، کوبیسیستات ، اپلرنون ، هپارین ، داپوکسین ، داروناویز ، دیازوکسید ، کیناگولید ، رانولازین ، سالیسیلات ها ، سیرولیموس ، گیاهان کاهنده فشار خون ، ایماتینیب ، لورمتازپام ، لومفانترین ، نیکرگولین ، نیکوراندیل ، تولواپتان و تیزانیدین افزایش می یابد.
  4. اثرات داروهای کاهش دهنده فشار خون ، کمپلکس آهن دکستران ، لیتیم ، نیتروپروسید ، لوودوپا ، نیتروپروسید ، پرهگزیلین ، فریک گلوکونات ، آلوپورینول ، آلتپلاز ، آمیفوستین ، فولکودین ، پرگالابین ، سدیم فسفات ها ، تاکرولیموس ، داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی و ساکوبیتریل با مصرف کاپتوپریل افزایش پیدا می کند.
  5. مصرف کاپتوپریل با غذا باعث کاهش غلظت سرمی این دارو شده و مصرف طولانی مدت این دارو منجر به کمبود روی و تغییر حس چشایی می گردد. بدین جهت بهتر است کاپتوپریل را با معده خالی یک ساعت قبل یا دو ساعت بعد از غذا میل نمایید.

داروخانه آنلاین تی دارو رشت

اینستاگرام تی دارو :  https://instagram.com/tdaroo.pharmacy   

شماره تماس تی دارو :  01332135001

ارسال دیدگاه

    هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است.